2009. június 5., péntek

Londoni túra.

Na csaó mindenki!
Hát miután hétfőn elintéztünk sok mindent,kedden elindultunk 10 órakor BP-re a reptérre,vagyis a kocsi megőrzőbe,ahol vigyáztak a kocsira 4 napig 7000 ft.-ért szerintem nem sok és ráadásul ki is vitt minket a reptérre meg anyáékat visszavitte a kocsihoz,szóval nem sok. Aztán írány a repcsi,féltünk azért egy kicsit de sirály volt a repülés nagyon tetszett. megérkeztünk a London melletti Luton reptérre és ott várt minket egy srác(Isti),aki elvitt minket Skegnessbe az Andihoz. Mindössze 3.5 óra autóútra volt úgyhogy a seggünk leesett mire odaértünk,na mindegy itt jól megleptük az Andit el énekeltük neki a "boldog szülinapot" című remekművet,szegény hirtelen azt sem tudta hogy hol van,aztán behívott minket elbeszélgettünk stb kaja,aztán szundi. Mi a tűvel az egyik lánynak a lakásában(szoba) laktunk amit a Tibiék intéztek az anyáék meg itt aludtak az Andiéknál szegény Andi,Tibi meg a földön hálózsákban,jó lehetett! Másnap(szerda) csavarogtunk a parton,meg Skegness-be,ettünk Fish&Chips-et én megszerettem rögtön ,azóta is ha tudok ilyet eszek,ez amúgy nem más mint rántott hal,meg valamilyen krumpli(hasáb,egész,sült karika,stb). Az első képen mászkálunk a parton Skegnessbe,a másodikon pedig várjuk hogy kész legyen a Fish&chips.Meg anyáék is várták ez a harmadik kép!



Csütörtökön meg már indultunk is reggel Londonba,az Isti a driver kivitt minket a vasútállomásra.7-en mentünk Londonba anya,apa,tű,én Andi,Tibi+az Erika(ő az Andiék barátja velük együtt jött ki,aztán azóta mi is jóban lettünk vele!)Andi elöl ült róla azért nincs kép itt!











És felszálltunk egy "lassú" vonatra ami amúgy olyan gyors mint Hungariban a max. tehát itt ez a lassú,aztán átszálltunk egy másik vonatra ami nagyon gyors volt kb 120-150-nel tuti ment,jó volt,az első vonat kb 1.5 óra,a második kb 1 óra volt,én élveztem ezt is!






Megérkeztünk Londonba(kb délbe) egy akkora pályaudvarra mint itthon a Ferihegy,de ez vasút,aztán elindultunk a szállásunkra délután 3 körül értünk oda a New Cross Inn.-en volt a szállásunk egy kocsma mellett,ahol reggelente reggelit is kaptunk(kenyér,vaj,tea,kv,müzli,lekvár) nem fejedelmi reggeli de elég volt.
A szoba nemvolt túl nagy(2db emeletes ágy egymástól 50 cm-re)de elfértünk azért meg volt benne egy csap ahol fogat lehetett mosni,a fürdőszoba közös volt meg a wc is,végülis egy diákszálló volt,de nem volt drága meg amúgy is csak aludni mentünk oda. Ezek a képek a szobáról vannak a Tibi meg megdöglött! Az utolsó kép meg a szobánkból a kilátás,a háttérben a London eye az a nagy óriás kerék!







Hát szóval ezek a szobák,mi az apáékkal aludtunk 4-en,az Andiék meg hárman az Erikával.2db ilyen a képen látható emeletes ágy volt volt hozzá létra is de az Andiéknak nem(hihi).
Na szóval miután kicsit pihentünk kipakoltunk,aztán elmentünk várost nézni,pár kép innen is. Andiékat meg minket is majdnem elütött egy nagy BMV de szerencsére megúsztuk kiderült hogy nem igazi! Aztán ráálltunk a Greenwich.-i vonalra minden.




Utána meg megnéztünk egy frankó hidat is ami nagyon szép és régi is!!





Estére mindenki megdöglött,de jó érzés volt,elfáradtunk gyalogoltunk vagy egy millió km.-ert.(de ez a képen szerintem látszik is)

2009. június 2., kedd

Megérkeztünk Angliába!

Helló mindenkinek,aki olvassa a Blogot!

Az egészet az elejéről kezdem. Leszámoltunk a németországi fantasztikus munkánkból máj.22.-én,és Magyarországra érkeztünk máj.23.-án hajnalban lefeküdtünk aludni és mikor felkeltünk 2 db sms fogadott az egyiket az apa írta hogy beszélt az Andival és azt mondta hogy mehetünk dolgozni vasárnapra kéne odaérni,a másikat az anya írta hogy ne higgyük el mert apa hülyeségeket beszél!(na ez azért lényeges mert mi az anyáékkal megszerveztük hogy kimegyünk Angliába meglepni az Andit 30. szülinapjára és utánna átmegyünk velük együtt Londonba 3 napra,ezzel semmi baj nem lett volna csak mi már jelentkeztünk ide Skegnessbe dolgozni és elhúzták mindig valami kifogással az Andi már teljesen kész volt minden nap ment kérdezni hogy mi van velünk.)Ezekután hazamentünk a Harmat utcába anyáékhoz és felhívtuk az Andiéket skyp-on ahol elmondta hogy tényleg vasárnapra ki kell mennünk(persze ő nem tudta hogy amúgy is mentünk vola),és elmondta hogy mit kell elintéznünk addig,amire volt 1 napunk a hétfő: európai egészségbiztosítási kártya,ruha,cipő,stb+nekünk még a parabolát is le kellett mondani,a fizetésünkért meg a papírokért fel kellett menni Tatabányára,az autót el kellett volna adni mert itt ugye nem nagyon kell,és minderre volt 1 nap!! ezt megoldottuk úgy hogy a nagyrészét elintéztük a többere meg írtunk az anyának megbízást úgyhogy azt intézheti szegény egyedül a nevemben! Tehát így indultunk neki az "Andi szülinapi meglepi útjának"és azóta itt vagyunk és legközelebb valószínüleg szeptemberben megyünk haza,király!!!