2010. július 22., csütörtök

Fókák







Sziasztok olvasók!
A mai szabadnap elég jól sikerült,mert már 9 órakor felkeltünk ami a mi számunkra,főleg szabadnapon,mert ilyenkor általában szétalusszuk magunkat minimum 10-ig!
Elindultunk 10 körül,mert előtte még fel kellett vennem az erősítőmet amit rendeltem,vagyis megnyertem az e-bay en :-).(Onkio TX-SR505E)
Szóval elindultunk és begyalogoltunk a városba,de amikor elindultunk még azt hittük hogy nem fogunk megázni,de ,eláztunk :-(. A felhők induláskor:










Amikor odaértünk akkor láttuk hogy jönnek a csúnya felhők és hogy lehet hogy megázunk,de ha már ott voltunk akkor bementünk és nem bántuk meg,ahogy majd ti is látjátok a képeken!
Nem egy nagy helyet kell elképzelni,mert az egész akkora szerintem mint egy nagyobb tesco,vagy auchan,de amit belezsúfoltak az király!
Ahogy belép az ember meglátja a fóka tartókat,vagyis medencéket de elég picik,de szerencsénk volt mert pont etetésre értünk oda,és láthattuk ahogy azok a gombszemű kisállatok könyörögnek a halért!(2.kép) A harmadik képen az egyik gombszem látható,kb 10 centiről fényképezhettem de azt mondták hogy ne fogjuk meg mert harap mint a disznó!










A foka tartók mellett voltak papagájok is,de ezek általában nem érdeklik az embereket(majd a Tominak megmutatom). Atak fókák mellett voltak a pingvinek,de azok le voltak ragasztva szerintem mert egy centit se mozdultak csak ott ültek,úgyhogy nem voltak olyan izgik!
Olyanok voltak mint egy csendélet.










Még az udvaron volt egy pár teknős,de olyant már mindenki látott,meg volt egy karám amiben birka meg juh volt,szerintem olyant is látott már mindenki,de mi azért megsimogattuk őket!
Persze az angol pöcsöknek ez felemelő érzés volt mert ők max a tányéron láthatnak ilyen állatokat amilyen aktívak,ja meg persze birkát a családjukban is találnak mert nem az agyukról híresek,amúgy szerintem semmiről nem híresek,csak különcök és ennyi!










Még volt az udvaron egy fóka menhely is ahova mi is bedobtunk egy kis manit hogy ehessenek a gombszemek!










Balra volt egy olyan megnevezésű hely hogy "krokodil",de 3 kajmánon kívül nem volt benne kroki! Volt gyík,pók,skorpió,kígyó és ennyi nem volt nagy de azért jól megvolt csinálva.
A következő állomás egy lepkeház volt,amiről azért felteszek pár képet mert a lepkék szite a kezünkbe repültek,és az első képen láthatjátok ahogy kb 10 centiről fényképezem ahogyan az egyik lepke szívogatja a narancsot. Nagyon komoly volt,és tele volt a helyiség minden fejlődési szakaszában lepkékkel,vagyis a hernyótól a bábig! És persze a növényzet sem volt egyszerű,ja meg kb 400 fok volt.


A legutolsó helyiségben voltak nagyon király kaktuszok is amiket én nagyon szeretek,meg voltak ilyen mini tyúkhoz hasonlító mini madarak amik össze-vissza kepesztettek ott.


Aztán ismét vissza menetünk az udvarra mert hallottuk hogy bemondták hogy megint etetés lesz de most a másik medencénél ahol feladatokat is kellett csinálniuk a fókáknak. Pl: feldönteni a teke bábukat,meg gólt rúgni a labdával és mindig kaptak egy-egy jutalom falatot ezek a birka gombszemek.


Egyszóval ez az etetés azért már jobb volt.
Ezután bementünk egy akváriumi részbe és ott is volt mindenféle hal,rák,döglött rák,piranha.
Ez volt az utolsó állomás,aztán elindultunk haza.
Remélem sikerült megosztani veletek ezt az élményt ami részemről az volt mivel kb 5 hete készülünk ide de persze mindig szabad napon esett az eső jeeeeeeee!
Legyetek rosszak!!!