2009. augusztus 13., csütörtök

A meló kezdete folyt.

Na sziasztok,ti egypáran akik arra vetemedtetek hogy olvassátok a blogunkat!
Megpróbálom nagy vonalakban és egy két bejegyzésben összefoglalni ami eddig történt velünk június 1 óta. Az a lényeg először is,hogy június 3.-a volt az első "munka" napunk ezt azért írom idéző jelbe,mert az első két nap oktatással telt és marha izgalmas volt,mivel akkor kb. annyit tudtam angolul mint egy sas(össz.tudásom yes,no) jó ez azért túlzás de elég gáz volt,mondjuk nekem hamar ment az idő pont a hatalmas angol tudásom miatt mert így nem fárasztott le ez a hatalmas angol inelligencia. Ami amúgyis abból áll hogy mindent elmondanak 100-szor hátha olyan birka vagy hogy nem érted meg! És közben azért volt idő egy pl.: elveszett tárgyak osztálya,Különböző irodákban mindenféle személyeket stb. ez még jó is volt mert legalább megtudtam hogy hova kell mennem ha elhagyok valamit,ami nálam előfordul:-).
A másik játék rendkívűl izgi volt: tollat fogott mindenki a kezébe és egyszer jobbra,egyszer ballra kellett adni,tehát rettenetesen megterhelte az agyat!
A legjobb volt a két napban hogy elmentünk ebédelni ingyen és ennyi!
Aztán június 5.-én megkezdtük az igazi melót! A cica a floor-on mint tálca leszedegető,én meg a potwash-ban mint troli mosó! Az első napomon azzal fogadtak hogy egy rendkívűl okos és megnyerő fiatalember(a csámpás rozi) körbevezetett és közben próbálta a nem ivástól összeragadt szájú alien fejével előadni a fontosabb objektumokat ebben a bonyolult épületben pl,: szemetesek,fire exit stb... és eközben,ugye amúgyis jól tudtam angolul meg az elöbbiekben leírt fej miatt érthetően beszélő emberke folyamatosan beszélt úgyhogy király volt!
Aztán elkezdtem mosni a trolikat(ezek olyan járművek amiket arra használnak hogy amit ezek a csodálatosan étkező angol faszok használnak evőeszköz,pohár stb.. behordják rajtuk a potwash-ba és én elmossam)ami az elején még el is ment amíg 1200-1300 ember volt,de most hogy már van amikor 2000 ember is megkajál 2-3 óra alatt most már nem olyan light-os. Na mindegy szóval belevettük magunkat az első munkanapba,aztán kezstem megismerkedni az agyoniskolázott munkatársaimmal akik úgy beszélnak angolul hogy aki felsőfokon beszél még az is visszakérdez,tehát nekem a 20 szavas szókincsemmel sok esélyem volt a társalgásra a debilekkel. A potwash 2 részből áll: van a fekete mosogató ahol a lepsiket meg a ráégett dolgokat mossák,a másik rész meg ahol én is vagyok ott meg a többi dolgot mossuk.
Ja a legjobb hogy ugye kaptunk munkaruhát is ami nekem annyira tökéletes anyagból készült(60% polyester,40% pamut jeeeeee)hogy semmi levegő nem jut át rajta,és még egy kötényt meg sapkát is kell hordanom,úgyhogy mindennap fogyok kb fél kilót mert soha nem izzadok szóval karácsonyra 2.5 kiló leszek.
Na szóval ennyit az első napomról. A cicának jobb dolga volt mert kikerült a floor-ra ott azért elviselhetőbb ez az egész,meg neki ott volt az Andi is aki segíthetett,elmondta mit hogyan csináljon meghát kint vannak magyarok is bent csak angolok meg lengyelek,meg egy litván srác.
Az ő munkaruhálya vajamivel jobb mint az enyém csak egy nap kétszer kell öltöznie,mert reggel kék inget kell viselni este meg fehéret, Neki annyi a dolga hogy összeszedi az edényeket amit ezek a kúltúrált angolok ott hagynak és ráteszi őket a trolira,ez sem könnyű meló mert elég emeletes tálcákat kell összerakni ahhoz hogy az ember tudja tartani a tempót e beérkező éhenkórász birkatömeg kielégítésével. Ez a 2000 ember 2-3 óra alatt megkajál egy akkora étteremben ahol 900-an férnek el egyszerre,napi kétszer reggel 8-10.-ig este 4-6.-ig normál napokon de van olyan nap is amikor fél 8.-ig van este ez az érkezés napja a turnusokban,ja és ez csak az az időpont ameddig nyitva van a kajakiadó hely(a base),mert utánna ugye az utoljára bejövő emberek még megeszik a kajájukat. Ezekután az a dolgy a floor-on dolgozóknak hogy összesöpörjenek és felmossanak a trolik alatt,de valamikor még kitalálják nekik az okosok hogy töröljék le a széklábakat,stb...
Az én munkaidőm meg reggel 9-12.-ig este meg 5- 9.-ig nekem 2 nap szabad a cicának meg egy mert ő csak 6 órát dolgozik egy nap én meg 7.-et.