2010. április 30., péntek

Megjött a jó idő

Helló mindenkinek!
Remélem nálatok is ilyen jó idő van otthon Magyarországon,mint nekünk itt Angliában.
Ahogy megérkezett a jó idő elkezdtek ki zöldellni a fák,bokrok virágok stb. És ahogy ez lenni szokott ilyenkor az embernek is jobb kedve lesz. Csináltam egy-két fotót a virágzó növényekről nektek.



A következő rész igazából a tesóméknak és anyukáméknak,meg akik dolgoztak Butlinsba és látták előtte a területet azoknak lesz érdekes,d akkor is beleteszem :-) Egy pár kép fog következni arról hogy hogyan alakult át a Coral és a szétválást követően a Coast előtti rész.
Itt csinálta egy kis hidat meg egy pici tavat alá hogy azért kelljen a híd,de szépen megcsinálták.
Aztán még a minigolf pálya mögötti rész is meg lett frankón csinálva mert tettek oda egy műfüves focipályát,egy röplabdapályát,meg egy valami mászóka féleséget amin kötelek meg tornyok lesznek,az nem tudom mi de magas és jó fenyő szaga van nekem tetszik!
Az új területeket meg telerakták mindenféle növénnyel,de amik nekem a legjobban tetszenek azok a kövirózsa szobrok nagyon jók! Van belőlük kaktusz forma,elefánt forma,meg Butlins területén még nagyon sok fajta minta alapján készült figura található kövirózsából!





Remélem látni lehet a képeken az átalakulásokat,elég jól meg lett csinálva minden,szerintem.
Na aztán végül is írok arról is ami miatt ez lett a címe a blognak. Azt már megírtam hogy a virágok,fák,bokrok,stb... szóval a növények elkezdtek magukhoz térni és virágoznak meg levelesednek hála az égnek! Az idő itt még nem mondható olyan frankónak mint otthon de azért elviselhető,igaz hogy süt a nap,de a levegő még sajnos nem bír felmelegedni mert vagy a szél fúj,vagy az eső esik,úgyhogy szuper. Még a kinti programokat sajna nagyon óvatosan kell szervezni,mert bármikor eleredhet az eső vagy nekiáll fújni az orkán :-).
A lényeg hogy ilyenkor az állatokban is megnő a fűrészelésre való hajlam és világra hozzák sok-sok ivadékaikat! Csináltam pár fotót ezeknek a megörökítésére,attól kezdve amikor még tojások, és befejezve amikor már kepesztenek főleg a mi lakásunkban :-) Ugyanis egy kis feketerigó miután úgy érezte,hogy ő már tud egyedül is mászkálni bejött hozzánk amíg én elsétáltam a parkolóig. Aztán megfogtam és elengedtem,de nagyon dobogott a kis szíve! Jó pofa volt mert tök nagy volt még a csőre.
Az első képen a vadkacsák tojásai láthatóak amint a lefolyóban próbálja kikölteni őket a mama!
A második képen az látható hogy mennyire szét etetik itt a vadkacsákat,nem csoda hogy itt maradnak! Aztán a harmadik képen látható a tojások büszke apukája és anyukája ahogyan fürdenek egy az egyik munkatársunk által leeresztett fürdővíz által létrehozott "tóban". A negyedik képen egy (jól látjátok az egy galamb segg) galamb fészek látható ahogyan anyuka rajta ül a tojásokon,persze ezzel elzárva az esővíz útját,na mindegy ezek ilyenek,hogy milyenek? Hát ilyenek!
Az ötödik kép egy feketerigót ábrázol a fészkében. Ezek a rigók nagyon komolyan védik a fészküket,mert egyszer (ami a 6. képen is látszani fog ) le akartam fényképezni ahogyan eteti az anyuka a kölköket de nem ment csak külön a kölkök de közben az anyuka szó szerint nekem repült kétszer is! Nagyon védik őket és bátrak pedig én nem egy legóbábu vagyok:-) Nagyon nem sikerült a kismadarakról a kép de azért látszanak a fészek szélénél! A hetedik képen meg láthatjátok a kis szemtelen látogatónkat!














Hát kb ennyi fér bele a tavasz üdvözlésbe,különben mire befejezem már nyár lesz híííííí!
Legyetek rosszak!!!