2009. június 19., péntek

Londoni túra utolsó egész napja

Helló mindenkinek!
Először is azt szeretném elmondani,hogy azért ez a cím mert ez az utolsó egész napunk Londonban(máj.30),aztán még lesz egy fél nap,de azt ebbe beleírom!
Na szóval azt tudni kell Angliáról,hogy nincs nagyon 50 fok körül,de azért a nappal,itt is vigyázni kell,hamar le lehet égni(ugye Tibi?) elég durván nézett ki elölről is,de inkább csak ezt a képet rakom fel. Azért nem mindenkinek sikerült így leégnie,de neki igen!!! Amiért ilyen sikeresen leégett,vett is egy satyót(2. kép)ami megvédte a naptól legalább azt a kis birka fejét! A kép amúgy egy emeletes buszban készült az emeleten!(apó elég James Bond-os mi?)


Ezzel a busszal elmentünk a Madame Tussauds-ba,az egy olyan múzeum ahol viaszfigurák vannak kiállítva(elég élethűek,de azért nem mindegyik sikerült olyan frankón!)Rengeteg szobor volt itt(persze már a bejáratnál kamerások vártak 1.kép),mindenféle filmekből,sportból,az életből például elnökök,vezérek stb...Meg volt egy horror rész is ahol nem lehetett fényképezni sajna,itt élő élő és kifestett emberek ijesztgették az embereket(inkább a nőket).Meg volt egy olyan rész is ahol be kellett szállni egy kisvasút szerű valamibe(2 személyes volt),ami körbe vitt egy olyan részen ahol a régi Londont lehetett megnézni. Azért ide is rakok be egy-két képet:-)!


Elég frankó volt szerintem,nekem nagyon tetszett és ezután még jobb dolog történt,elmentünk hajókázni ahol végig néztük egész Londont a Temzén libegve! Jó idő is volt meg ott volt mindenki akit szeretek!(Úgy értem a családból,meg a szerelmem is,meg egy új barát)Egy kétemeletes hajón utaztunk,és e felső szintre siettünk.hogy jó legyen a kilátás,meg hogy tudjunk fényképezni.Oda-vissza megvettük a jegyeket,de visszafele nem mentünk hajóval,és az a durva,hogy így majdnem olcsóbb mint egy útra.Nagyon jól lehetett látni mindent a városból,láttuk a legrégebbi kocsmát( a The Anchor-t.3.kép),a legrégebbi színházat(ahol még Shakespeare is játszott,és nád teteje van!2.kép),meg egy csomó szép épületet meg hidat.











Aztán miután leszálltunk a hajóról,természetesen itt is el kellett menni sétálni,amit bevallok, most nem is bántam meg ,mert nagyon szép helyen szálltunk ki,láttuk azt is amikor felnyitották a hidat,és kiment rajta egy elég "pici" óceánjáró,egy kis vontatóhajó húzta elöl,egy meg hátul volt,bár nem tudom minek.Elég durva hangjuk volt a kis hajóknak,szerintem max. 1 LE volt mindegyik.


Miután végignéztük ahogy a hajó átvánszorog a híd alatt,elindultunk és megnéztünk mindent amit a hajóról látunk,a régi kocsmát,a színházat,meg a Karib Tenger kalózainak a hajóját is.Aztán átmentünk a másik partra egy olyan hídon ahol csak gyalogosok járnak(ezt a hidat újra megerősítették állítólag mert először olyan gyenge volt a tartószerkezete,hogy belengett és féltek az emberek! Biztosíthatok mindenki,most már jó,nem libeg!),körülnéztünk a másik parton is.
A következő kép elég jellemző volt a csapatra,mármint a térkép vízuálás amit általában szegény Tibi végzett,de frankón meg kell hagyni!!!


Aztán az egészapos séta után miután megint szétsétáltuk,meg szétbuszoztuk magunkat beültünk egy kis kocsmába(az ottani szállásunkhoz közel)és egy sörrel lehűtöttük magunkat! Mindenki jól elfáradt ebben a három napban itt Londonban,de szerintem megérte,érdemes eljönni ide,csak az a sok szemét,meg az hogy a régi házakból alig van valami,ezek elég illúzió rombolóak szerintem!
De ezeket félretéve szerintem egy nagyon király város!! És nagyon örülök,hogy ezt a családommal,a szerelmemmel,meg egy új barátunkkal együtt láthattuk!!
És ami a legfontosabb,hogy ez az egész nem jöhetett volna létre ha nincs a TIBI meg az ERIKA,akik nagyon tökéletesen megszervezték ezt az ANDI szülinapi meglepetést!! Elintézték a szállást,mindenhol,megvették a vonatjegyeket,megszervezték a bejutásunkat a reptérről,egyszóval mindent! KÖSZÖNJÜK NEKTEK!!!


Utolsó nap pedig még felkelés után megreggeliztünk,összecsomagoltunk és csomagokkal a kezünkben elindultunk haza(ami az anyáéknak Magyarországot jelentette,nekünk pedig a munkát itt Skegnessbe,amit persze nem bánunk,csak legközelebb okt.23-nov.6.-ig leszünk otthon)elmentünk megnézni anyáéknak a vonatot és elhatároztuk hogy lerakjuk a csomagokat,hogy ne kelljen olyan sokat cipekedni,de nagyon drága volt úgyhogy nem tettük le őket! Nekivágtunk tehát a gyaloglásnak a cuccokkal,és elmentünk a HARD ROCK CAFE-ba,és táplálkoztunk egyet,ami elég fincsa volt.Aztán elkísértük anyáékat a vasútállomásra,ahonnan indult a vonatu a reptérre,ahonnan hazavitte őket a gép,és mi meg haza jöttünk,mármint Skegnessbe.
Ez volt a Londoni túránk,remélem azért nem volt unalmas és a képek kicsit kiszínezték!