2011. május 14., szombat

Akvárium

Szerbusztok kis bloggerek!

Megint írok egy újabb történetet amikor is végre kimozdultunk ebből a nagy fertőből!
Vasárnap reggel 9 órakor elindultunk(Gabi,Krisztián,Dudu meg én)4-en Hull-ba megnézni az akváriumot.
Kb 11 órára értünk oda és az idő pont egy ilyen benti programnak kedvezett mert nagyon fújt a szél és szemerkélt az eső!
Az épület maga is nagyon frankó volt,jó kis csúcsos végű újszerű vityilló:











Először megijedtem hogy az egész csak akkor lesz amit kívülről láthattok ti is,de aztán mikor bementünk akkor ez az érzés elmúlt mert ugyanis egy lefele 3 emelet mély építmény ez az egégy amiben az igazi tenger vize kering,ezért is építették a tenger mellé :) .
Volt benne mindenféle tengeri kütyü még ős halak is voltak,az egyik alá oda is állt a Dudu megmutatni hogy valójában mekkora is volt:










Az egyik akváriumban volt egy cápa is amelyik csak ott henyélt az alján és nem reagált semmire,bezzeg ha bementem volna tutira megesz:










Volt fűrész hal is ami nekem nagyon tetszett mert nem is gondoltam hogy ilyen hosszú az orra:










De a halakon(amikből még voltak pirannyák, murénák, cápák, ráják, stb...) kívül voltak teknősök meg pókok skorpiók is,nagyon tetszett az egész és a végén még volt egy minta is ami megmutatta hogy az akvárium fala 16.5 cm vastag üvegből volt tehát nem egyhamar tört volna ki :)











És azért volt egy nagy csigu figura is amivel lefényképezkedtünk de csak nektek:)



És az egésznek a végén a kijárathoz egy üveg lifttel lehetett felmenni és ez az akváriumban ment fel nagyon király volt!!! Ezután körülnéztünk a shop-ban és természetesen a csajok minden állatot meg akartak venni plüss-ből de szerencsére ott oltunk :)
Aztán kimentünk a városba és kicsit ott is körülnéztünk,levegőztünk.
Már az út elején találtunk egy "szegény negyedet" ami a született feleségek környékére hasonlított és szomszéd figyelő környék volt.még a cipők is az ajtó előtt voltak és nem nagyon örültek hogy bementünk :)A második képen meg egy olyan ház látható ami csak nyert energiával működik(napelemekkel és szélmalmokkal).


Nem volt olyan csúnya a város volt egy-két szép épület is de nem volt nagy szám szerintem,meg a szélén iparváros volt sok gyárral meg füstölgő kéménnyel beheee.
A városba bementünk egy plázába is de ez nem lényeges csak a fényképünk miatt írtam hogy ez a kép a pláza előtt készült:










Haza fele átmentünk egy jó hosszú és nagy és fizetős függőhídon amit sajnos nem sikerült lefényképeznem mert vagy rajta tudtam volna fényképezni vagy előtte de nagyon takarásban volt mindig.
Nagyjából ennyi történt velünk ezen a napon,nagyon élveztük és jó volt a barátokkal tölteni egy frankó napot!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése